Wat wil u veranderen in uw gemeente?

De sterkste voorstellen uit Arendonk : 

Het rallycross-circuit compleet openstellen en laten uitbreiden zoals het plan er was.

Heraanleg naar veiligere fietspaden richting Ravels.

Talloze vrachtwagens in het dorp.

Gelijkheid tussen de verschillende jeugdbewegingen.

Duur diftar-systeem.

Meer investeringen in de sportclubs.

Meer uitgangsmogelijkheden voor de jeugd.

De mensen van Arendonk staan te lang op een wachtlijst voor een bejaardenwoning of sociale woning.

Meer stoepen.
sonja vugts

Dat de gemeente eens op jaarbasis meer initiatief toont om de bevolking bij elkaar te brengen bv nieuwjaarsdrink op de markt.

Hoe gingen we te werk?

Als lezer die zich interesseert in het lokale nieuws, herinnert u zich wellicht Het Rapport van uw Burgemeester, waarmee Het Nieuwsblad/De Gentenaar samen met Radio 2 begin december 2009 uitpakte. Burgemeesters van 307 Vlaamse gemeenten en hun beleid werden kritisch onder de loep genomen en dat op basis van de resultaten van de enorme online enquête die onderzoeksbureau iVOX bij 140.000 Vlamingen uitvoerde. Tegelijk lanceerden we ook een oproep: wat moet er volgens u veranderen in uw gemeente? Via www.nieuwsblad.be kon iedereen voorstellen lanceren en de ideeën van anderen beoordelen. Niet minder dan 9.820 voorstellen bereikten zo onze redactie en nog eens 77.177 unieke bezoekers velden hun oordeel.


Onze redactie meent dat deze ideeën uit de buik van Vlaanderen niet genegeerd mogen worden en dus publiceren we de best beoordeelde voorstellen van elke gemeente op zaterdag 16 januari in onze krant. Zo kan ook elk gemeentebestuur zien wat door de bezoekers van onze site en onze lezers als belangrijk thema naar voren wordt geschoven. Anders dan bij Het Rapport van uw Burgemeester kon elke lezer meermaals deelnemen en werd er dus geen representatieve steekproef ondervraagd in elke gemeente. Een heikel thema kon dus meermaals worden beoordeeld en becommentarieerd door voor- en tegenstanders. Discriminerende of beledigende voorstellen filterden we wel uit onze lijst. Wat rest zijn positief bedoelde suggesties aan het beleid, pijnpunten die de politici misschien nog niet kenden en waarvan we hen aanmoedigen om zich erover te buigen. Het gaat om de stem van het volk en die stem willen wij laten horen. (JVM)

Bekijk de beste voorstellen van een andere gemeente
Postcode of gemeentenaam:

Massaal. Dat is het weinig originele maar enige correcte woord om te omschrijven hoe u reageerde op onze oproep naar voorstellen ter verbetering van het beleid in uw gemeente.
Via nieuwsblad.be kon iedereen voorstellen lanceren; met een stemmodule konden de ideeën naar waarde worden geschat. Net geen 10.000 voorstellen bereikten zo onze redactie, en nog eens 77.177 unieke bezoekers velden hun oordeel.

Dit zijn de sterkste voorstellen uit uw gemeente. Bent u het hiermee eens? Geef uw mening.


Het rapport van de burgemeester uit
Arendonk
Ernest Buijs
CD&V
Score burgemeester 2009:
5.90/10
In 2006: 5.80/10
Score gemeentebestuur 2009:
6.50/10
In 2006: 6.70/10

Bekijk hier het volledige rapport >>

Ga naar weerberichtBekijk de files in jouw buurtUit in jouw buurtNieuwsblad.beHomepageSportGemeenteConsumentLifestyleFunAutoImmoJobsReizenZoeken op Nieuwsblad.beWebshop